Bătaie în zona vestiarelor, după meciul dintre FCU Craiova și FC Rapid

Meciul dintre FC Rapid și FCU Craiova, de sâmbătă seara, s-a terminat cu violențe în care a fost implicat și rapidistul Cristian Săpunaru.

Sep 11, 2022 - 08:56
Urmărește-ne peGoogle news
Bătaie în zona vestiarelor, după meciul dintre FCU Craiova și FC Rapid
Foto: Captura video Știrile ProTV

Totul a început de pe teren și s-a terminat în tunelul stadionului. Câțiva membri ai galeriei FC Rapid au intrat pe pista, iar alții au început să arunce cu scaune înspre teren. În acel moment, jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Săpunaru a avut o dispută verbală cu jandarmii, iar apoi, în drumul spre vestiare, a început o bătaie în toată regula.

Colegii căpitanului FC Rapid au intervenit pentru a-l calma, iar totul s-a transformat într-o bătaie generală, conform imaginilor publicate de Sport.ro.

După incident, reprezentanții clubului FC Rapid au transmis un punct de vedere pe Facebook.

Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor. Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă. Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază”, au transmis aceștia.

Ei au adăugat că “deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator. Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile. Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă. Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp. În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri”.