VIDEO: Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege - Primul discurs oficial

Charles al III-lea a fost proclamat rege al Regatului Unit al Marii Britanii, într-o ceremonie organizată la Palatul St. James.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege - Primul discurs oficial
Foto: The Royal Family

După proclamarea ca rege, noul monarh a ținut un discurs în care a spus că își va dedica întreaga viață pentru „a duce mai departe greaua povară” pe care o are.

Doamnelor și domnilor, este datoria mea să vă anunță moartea iubitei mele mame, regina. Știu că întreaga națiune și întreaga lume trimit simpatia pentru pierderea suferită. Pentru noi toți, ca familie, și familia națiunii, mama mea a dat un exemplu de iubire pe durata întregii vieți.

Domnia mamei mele a fost inegalată. Simt îndatoririle și responsabilitățile trecute către mine. Voi încerca să urmăresc exemplul inspirațional și să caut pace armonie și prosperitate pentru oamenii regatului. În acest scop, știu că voi fi ajutat de afecțiunea și loialitatea oamenilor care m-au chemat să le fiu suveran. Știu că voi fi ghidat de Consiliu și de Parlamentul ales. Pentru a duce mai departe greaua povară pe care o am, îmi voi dedica întreaga viață și mă rog pentru călăuzirea și ajutorul Dumnezeului atotputernic”, a spus Charles al III-lea înainte de a semna proclamația prin care devine în mod oficial noul rege al Regatului Unit al Marii Britanii.