Bărbat din Vaslui, condamnat pentru ultraj: A dat drumul la câinii din curte și s-a înarmat cu o furcă, pentru a evita să fie arestat de polițiști

Un vasluian a provocat un scandal de proporții când s-a întors acasă beat, iar concubina lui a chemat Poliția. Ca să nu fie arestat, a dat drumul în curte la patru câini și s-a înarmat cu o furcă.

Sep 9, 2022 - 18:46
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat din Vaslui, condamnat pentru ultraj: A dat drumul la câinii din curte și s-a înarmat cu o furcă, pentru a evita să fie arestat de polițiști
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe Gheorghe Baier, un localnic din comuna Laza, județul Vaslui, la un an și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru comiterea a două fapte de ultraj. Decizia instanței nu este definitivă.

Bărbatul locuiește împreună cu concubina sa și cei patru copii în Laza și este cunoscut în comunitate pentru că se îmbată și apoi își bate partenera de viață și copiii. Așa s-a întâmplat și pe 31.10.2018, când a venit acasă beat după ce muncise ziua în sat și a început să facă scandal.

A aruncat oala de mâncare, a lovit-o pe concubină cu palma peste față și a spart geamul de la intrarea în casă. Pentru că nu reușea să îl potolească, femeia a sunat la 112 și a chemat Poliția. La fața locului s-a deplasat o patrulă formată dintr-un agent de Poliție și un jandarm.

Inculpatul s-a pregătit în aşteptarea echipajului de poliţie, dând drumul celor patru câini şi proferând ameninţări la adresa organelor de poliţie, spunând că nu le va lăsa să intre în curte fără mandat de percheziţie”, au stabilit anchetatorii.

Când i-a văzut pe oamenii legii, Gheorghe Baier s-a urcat pe o căpiţă de fân ca să se ascundă. Când a fost reperat, a început să înjure, a coborât de pe căpița de fân, s-a înarmat cu o furcă și i-a amenințat cu moartea pe cei doi. Atât poliţistul, cât şi jandarmul i-au cerut să lase furca din mână şi să discute, însă individul a continuat să fie agresiv.

A lăsat la un moment dat furca din mână, dar a început să spună „Unde-i coasa, să vă tai picioarele?", după care s-a dus în lateralul casei unde se afla căruţa lui, a căutat coasa, dar nu a găsit-o. A luat în schimb o ţepuşă, lungă de aproximativ doi metri, şi s-a îndreptat spre agentul de poliţie şi jandarm, ţinând ţepuşa îndreptată cu vârful către ei și ameninţându-i că îi omoară.

Pentru că exista riscul să fie răniți grav, jandarmul a scos arma din dotare și l-a somat pe bărbat să lase ţepuşa jos, în caz contrar îl va împușca. În cele din urmă, agresorul a aruncat țepușa și a fost încătușat și dus la Poliție, unde a fost audiat.

A recunoscut doar parțial ce făcuse, motivând că era prea beat ca să își amintească prea multe detalii. A regretat show-ul pe care l-a pus în scenă și le-a spus polițiștilor că nu ar fi devenit violent dacă nu era băut.

În fața judecătorilor și-a nuanțat și mai mult declarația. A recunoscut că la un moment dat că a pus mâna pe furcă și apoi pe țepușă, dar nu ar fi amenințat polițistul și jandarmul, ci doar le-a cerut să plece pentru că nu aveau mandat să intre în curtea lui. Judecătorii au fost însă de cu totul altă părere.

Apreciază că inculpatul a săvârşit infracţiunile cu intenţie directă, prevăzând rezultatul faptelor sale, urmărind producerea lor prin săvârşirea acelor fapte, aspecte care decurg din modalitatea concretă în care inculpatul a comis infracţiunile, în sensul că acesta s-a pregătit în acest sens încă de când a aflat că a fost apelat SNUAU 112 și urmează să sosească un echipaj de poliție, s-a folosit de o furcă și, ulterior, de o țepușă, cu care s-a îndreptat spre cele două persoane vătămate, urmărind intimidarea acestora și provocând acestora o stare de temere”, este concluzia instanței de judecată.