Polițistul care a ucis o fată aflată pe trecerea de pietoni, în București, contestă imaginile video

Polițistul din București care a omorât-o la începutul anului pe Raisa, fetița de 11 ani, contestă imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din momentul impactului și nu recunoaște că a lovit-o cu piciorul pe minoră, notează realitatea.net.

Urmărește-ne peGoogle news
Polițistul care a ucis o fată aflată pe trecerea de pietoni, în București, contestă imaginile video
Foto: Captura video Antena 3

În filmarea de la dosar se vede clar momentul în care poliţistul Constantin Popescu loveşte două fetiţe pe trecerea de pietoni, impact în urma căruia Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost grav rănită, având nevoie de operaţie la un picior.

Avocatul familiei Raisei a declarat vineri, 9 septembrie, că poliţistul Constantin Popescu ar fi contestat în instanţă proba video şi nu s-ar fi prezentat la ultima audiere, înaintea trimiterii în judecată a dosarului.

„Sfidare totală, până în ultimul moment, din partea polițistului Popescu. Deși citat astăzi pentru ultima audiere înaintea trimiterii dosarului în judecată în cauza privind moartea fetiței Raisa, acesta nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus vreun motiv în care să fi adus vreo justificare pentru gestul său”, a transmis avocatul Cuculis, vineri, 9 septembrie.

El a adăugat că a constatat „cu stupoare” că polițistul de 31 de ani a contestat „inclusiv autenticitatea si legalitatea probelor video care surprindeau momentul impactului mortal”.

În aceste condiții, audierea a fost reprogramată.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 31 de ani și a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Pe 9 februarie, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că s-ar putea ca polițistul să scape cu închisoare cu suspendare.

Pe 21 februarie, procurorii care instrumentau dosarul accidentului au transmis că proba cu testul poligraf pentru polițist nu a fost acceptată. După ce polițistul a transmis o scrisoare în care își cerea iertare și se oferea să facă „orice”, mama copilei ucise i-a cerut să accepte testul cu detectorul de minciuni, dar acesta a refuzat.