Militar american, mort la Baza NATO de la Kogălniceanu - Decesul este considerat suspect, iar trupul soldatului va fi trimis în Germania

Un militar american în vârstă de 41 de ani a murit marți, 6 septembrie, la Constanța. În acest caz a fost demarată o anchetă pentru a se stabili care sunt împrejurările în care s-a petrecut decesul.

Urmărește-ne peGoogle news
Militar american, mort la Baza NATO de la Kogălniceanu - Decesul este considerat suspect, iar trupul soldatului va fi trimis în Germania
Foto: MApN/ imagine cu caracter ilustrativ

"Confirmăm că decesul unui militar american a survenit pe 6 septembrie 2022 şi a avut cauze naturale. Militarul se afla la Baza Militară 'Mihail Kogălniceanu'. O investigaţie este în curs, pentru a determina cu exactitate cauzele producerii nefericitului eveniment. Rudele militarului au fost anunţate", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții bazei militare.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanța pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor care au condus la deces.

Acest militar se afla internat la Terapie Intensivă de câteva zile, după ce s-a prăbuşit brusc în timpul unor antrenamente. Corpul neînsuflețit al militarului se află acum la morga Cimitirului Central Constanța unde i se va face necropsia.

Din primele informații, militarul ar fi suferit un infarct în timpul antrenamentelor. Până la finalizarea autopsiei moartea acestuia este considerata suspectă. După autopsia din România, corpul său va fi transportat pentru o a doua autopsie în Germania, asupra decesului planând mai multe semne de întrebarea, fiind vorba despre un militar activ şi sănătos, care făcea în mod regulat analize medicale.

Militarul era născut în anul 1981.