Replica premierului Nicolae Ciucă pentru Rareș Bogdan, după ce acesta a propus creșterea pensiilor cu 16%

Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, 6 septembrie, că declaraţia făcută de prim-vicepreședintele liberal „se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate” şi a precizat că „nu trebuie să ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români”.

Sep 6, 2022 - 21:46
Urmărește-ne peGoogle news
Replica premierului Nicolae Ciucă pentru Rareș Bogdan, după ce acesta a propus creșterea pensiilor cu 16%
Foto: Rareș Bogdan/Facebook

Rareș Bogdan susținuse pe 4 septembrie că ministrul PSD de Finanțe, Adrian Câciu, va fi demis de premierul Nicolae Ciucă în cazul în care nu are soluții pentru o creștere a pensiilor cu 16%.

În acest context, Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnaliști dacă afirmaţia lui Rareş Bogdan este asumată de PNL sau se încadrează la capitolul populism.

„Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment”, a răspuns premierul, potrivit Libertatea.ro.

„La fel vom face şi de acum înainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masă şi în momentul în care vom avea proiectul de buget vom prezenta măsurile sociale, pentru că este normal ca românii să fie protejaţi, este normal ca economia României să fie protejată”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă a mai spus că în luna octombrie va exista proiecţia de buget pentru anul viitor şi atunci va anunţa coaliția măsurile sociale pe care le va lua Executivul.