Inițiativa legislativă care prevede rambursarea TVA pentru ONG-urile din domeniul medical, adoptată în Senat

O inițiativă legislativă care prevede rambursarea TVA în cazul ONG-urilor care au achiziții de materiale de construcții, echipamente și consumabile în domeniul medical a fost adoptată în Senat.

Sep 6, 2022 - 21:32
Urmărește-ne peGoogle news
Inițiativa legislativă care prevede rambursarea TVA pentru ONG-urile din domeniul medical, adoptată în Senat
Foto: Gabriela Firea/ Facebook

Inițiativa legislativă a PSD prevede susținerea organizațiilor non-profit care activează în domeniul medical și au proiecte de construire, reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente sanitare a unităților spitalicești.

Gabriela Firea a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că a votat inițiativa social democrată inițiată de deputații PSD.

Am votat astăzi în Senat inițiativa social democrată - a liderului grupului PSD din Camera Deputaților Alfred Simonis și altor colegi parlamentari - pentru susținerea organizațiilor non-profit care activează în domeniul medical și au proiecte de construire, reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente sanitare a unităților spitalicești”, susține Firea.

Conform senatoarei PSD, propunerea legislativă va intra la vot în Camera Deputaților în următoarele zile.

Propunerea legislativă care va intra la vot în Camera Deputaților în următoarele zile prevede introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care ONG-urile îl plătesc la efectuarea achiziţiilor de materiale de construcţii, echipamente, consumabile sanitare sau alte forme de sprijin din aceeaşi sferă, iar banii astfel obţinuţi să poată fi investiţi în continuare în proiectele de sprijinire a sectorului medical”, a precizat aceasta.