Opt persoane, amendate după un scandal cu pietre între suporteri la finalul meciului Oțelul Galați-Poli Timișoara

Mai mulți suporteri s-au încăierat la finalul partidei dintre Oțelul Galați-Poli Timișoara, aruncând cu pietre și sticle. Ei au fost urmăriți de jandarmii gălățeni, imobilizați și duși la secție.

Sep 3, 2022 - 20:46
Urmărește-ne peGoogle news
Opt persoane, amendate după un scandal cu pietre între suporteri la finalul meciului Oțelul Galați-Poli Timișoara
Foto: IJJ Galați

Conflictul s-a produs în jurul orei 15:30, imediat după partida de fotbal. Mai multe persoane care se deplasau spre ieșirea din municipiul Galați, au coborât din mașină în momentul în care au văzut la o terasă un grup de suporteri care purta însemnele echipei de fotbal Oțelul Galați.

Îmediat, între aceștia s-a iscat un conflict, iar un echipaj de jandarmerie aflat în zonă a intervenit. O parte dintre cei implicați au fugit cu mașina spre Drumul de Centură. Ei au fost prinși din urmă de jandarmi, imobilizați si duși la sediul Poliției. Totodată, la secție au fost conduse la și alte patru persoane care au rămas la fața locului, implicate în scandal.

Opt persoane au fost amendate în urma scandalului, au anunțat jandarmii gălățeni.

În urma verificărilor efectuate de jandarmi, a reieșit că patru dintre persoanele sancționate sunt din Galați, iar patru sunt din București, suporteri ai unei echipe bucureștene a cărei galerie este înfrățită cu galeria echipei de fotbal din Timișoara. Aceștia nu s-au deplasat organizat către Galați și nu au făcut parte din galeria suporterilor echipei din Timișoara, sosirea lor la arena sportivă făcându-se la jumătatea celei de-a doua reprize. Conform celor declarate de persoanele implicate în scandal, incidentul s-a produs pe seama animozității existente între galeriile unor echipe de fotbal. Cele opt persoane au fost sancționate contravențional pentru provocare și participare la scandal. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.600 lei”, au anunțat jandarmii gălățeni.

Nu au existat persoane rănite și nu au fost depuse plângeri la unitatea de poliție, au precizat jandarmii.

Meciul dintre Oțelul Galați-Poli Timișoara s-a încheiat cu scorul de 1- 0.