VIDEO: Un bărbat a furat un avion și amenință că îl va prăbuși peste un supermarket din SUA

Un pilot aflat într-un avion de mici dimensiuni a fost observat zburând în cerc în Tupelo, Mississippi, sâmbătă dimineață, amenințând că va prăbuși avionul într-un Walmart, au transmis autoritățile.

Sep 3, 2022 - 18:16
Sep 3, 2022 - 23:25
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: Un bărbat a furat un avion și amenință că îl va prăbuși peste un supermarket din SUA
Foto: Captură Video Twitter

UPDATE:

Bărbatul a aterizat în cele din urmă cu aparatul de zbor pe un câmp, iar forțele de ordine i-au pus cătușele.

„Mă bucur că situația a fost rezolvată și că nimeni nu a fost rănit”, a declarat guvernatorul statulu, Tate Reeves.

„Mulțumesc în primul rând forțelor de ordine locale, de stat și federale care au gestionat această situație cu extrem de mult profesionalism”, a adăugat el.

Știre inițială: 

Departamentul de Poliție Tupelo a anunțat pe Facebook că a primit informații în jurul orei 5 dimineața că avionul survola orașul. Pilotul a sunat la o linie de urgență și „amenința că se va prăbuși intenționat în Wal Mart pe West Main”, potrivit departamentului.

Poliția a declarat că a vorbit direct cu pilotul. Ofițerii au început să evacueze centrul comercial și o benzinărie din apropiere și să „împrăștie oamenii cât de mult posibil”, potrivit poliției.

„Cetăţenilor li se cere să evite acea zonă până când incidentul clarificat”, a alertat poliția pe Facebook. „Cu mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol e mult mai mare decât Tupelo.”

Guvernatorul Mississippi Tate Reeves (R) a spus că autoritățile de aplicare a legii de stat și managerii de urgență urmăresc îndeaproape situația.

„Toți cetățenii ar trebui să fie în alertă și la curent cu actualizările de la Departamentul de Poliție Tupelo”, a spus Reeves într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației a declarat într-un e-mail că oficialii sunt conștienți de situație și se coordonează cu forțele de ordine.

Poliția a spus că avionul ar putea fi un King Air, un avion cu două elice care are de obicei spațiu pentru șapte până la 12 pasageri și are o lungime de 35 până la 40 de picioare.

Videoclipurile publicate pe rețele de socializare de către martori surprind un avion care zboară la joasă altitudine în jurul cartierului.

„Nu îmi dau seama ce se întâmplă”, a scris un utilizator, „dar acest avion s-a învârtit 45 de minute în jurul Tupelo”.

Magazinul Tupelo Walmart este „în prezent închis și evacuat”, spune Charles Crowson, directorul Biroului de presă Walmart, pentru CNN.