Pompier cercetat de procurorii militari după ce ar fi incendiat o casă din județul Sibiu

Un pompier este cercetat de procurorii militari și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi incendiat o locuinţă din judeţul Sibiu.

Sep 3, 2022 - 16:27
Sep 3, 2022 - 16:27
Urmărește-ne peGoogle news
Pompier cercetat de procurorii militari după ce ar fi incendiat o casă din județul Sibiu
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Locuința a fost distrusă de flăcări în totalitate, dar în locuinţă nu se afla nicio persoană în acel moment.

Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă citat de Știrile ProTV, că procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj au dispus, vineri, începerea urmăririi penale faţă de pompier, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În fapt s-a reţinut că, în noaptea de 02.09.2022, în jurul orei 2:00, la un imobil situat în comuna Şura Mare, judeţul Sibiu, a izbucnit un incendiu care a fost provocat în mod intenţionat. Imobilul cu destinaţia casă de locuit a fost distrus în proporţie de 95%. În momentul incendierii în imobil nu se afla nicio persoană, astfel încât nu au rezultat pierderi de vieţi omeneşti”, potrivit comunicatului.

Pompierul a fost prezentat, sâmbătă, Tribunalului Militar Cluj, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

se apropie de soție la mai puțin de 50 de metri sau de locuința acesteia, ori de locul de muncă, pe o durată de cinci ani.

Procurorii militari continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care a fost comisă fapta.