Un șofer a accidentat grav un pieton, după care a fugit de la locul faptei - Amândoi erau beți

Un șofer a accident grav un pieton aflat în stare de ebrietate și a fugit de la locul accidentului. Ulterior, polițiștii gălățeni au aflat că și șoferul era beat, motiv pentru care acesta s-a ales cu dosar penal.

Sep 3, 2022 - 14:34
Sep 3, 2022 - 16:35
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer a accidentat grav un pieton, după care a fugit de la locul faptei - Amândoi erau beți
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Galați, sâmbătă, 3 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci - Biroul Rutier, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ251, în comuna Matca, din județul Galați, a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii gălățeni au stabilit că, în jurul orei 06:00, conducătorul auto al unei autoutilitare în timp ce se deplasa pe drumul mai sus menționat, cu direcția către municipiul Tecuci, ar fi surprins și ar fi accidentat prin lovirea cu oglinda retrovizoare exterioară, un pieton care se deplasa pe partea dreaptă aferentă sensului de deplasare a autovehiculului.

În urma impactului, pietonul, un bărbat cu vârsta de 57 de ani, din comuna Cudalbi, județul Galați, aflat în stare de ebrietate, a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci pentru îngrijiri medicale. A fost ulterior transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați pentru investigații suplimentare”, a informat agent şef principal, Ciprian Teodor Stoica.

De asemenea, după producerea evenimentului, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul accidentului, însă a fost identificat în scurt timp pe strada Cuza Vodă, din municipiul Tecuci, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Tecuci.

La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat IPJ Galați.

În acest caz, polițiștii gălățeni au întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.