VIDEO - Cum au reușit hackerii să blocheze centrul Moscovei: Au chemat sute de taxiuri la aceeași adresă

Hackerii au vizat joi o aplicație de taxi rusească, trimițând sute de șoferi la aceeași adresă din Moscova, provocând blocaje uriașe în centrul orașului.

Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Cum au reușit hackerii să blocheze centrul Moscovei: Au chemat sute de taxiuri la aceeași adresă
Foto: Captură Video Twitter

Yandex Taxi, o aplicație rusă similară cu Uber, care permite utilizatorilor să comande taxiuri, a fost vizată de hackerii de la Anonymous, care au trimis sute de șoferi la aceeași adresă din Moscova, blocând circulația. Ulterior, compania a confirmat incidentul într-un comunicat.

„În dimineața zilei de 1 septembrie, Yandex Taxi a întâlnit o tentativă a atacatorilor de a întrerupe serviciul – câteva zeci de șoferi au primit comenzi în regiunea Fili”, a declarat compania într-un comunicat pentru Forbes.ru.

Cu cele opt până la zece benzi, Kutuzovsky Prospekt este rareori blocată. Cu toate acestea, șoferii au petrecut aproximativ 40 de minute în ambuteiaje din cauza comenzilor false. Problema despăgubirii va fi rezolvată în viitorul apropiat', a spus compania. Conform Forbes, însă, blocajul a durat mai bine de două ore. 

Compania a declarat că departamentul său de securitate „a oprit imediat încercările de a comanda în mod artificial” taxiurile. Totuși, acest lucru nu a fost suficient pentru a opri blocajul.

Acesta a remarcat că a abordat deja vulnerabilitatea care a activat hack-ul.