Primarul din Bârlad le cere directorilor de școli să facă economie la facturi - Elevii ar putea face ore online

Primarul din Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea orelor în sistem online şi hibrid sau reducerea duratei cursurilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Primarul din Bârlad le cere directorilor de școli să facă economie la facturi - Elevii ar putea face ore online
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

În adresa trimisă de Primăria Bârlad școlilor și gădinițelor, directorilor li se cere să rezolve "cu celeritate" această problemă:

"Unităţile de învăţământ la care finanţarea de bază nu acoperă cheltuielile de funcţionare au luat decizii privind realizarea eficientă a sistemului de învăţământ, optimizând şi eficientizând cheltuielile astfel încât să nu fie afectaţi indicatorii procesului de învăţământ cum ar fi: diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor, efectuarea orelor în două schimburi pentru a încălzi şi ilumina doar anumite săli de clasă, efectuarea orelor în sistem online sau mixt.

Drept urmare, vă rugăm să ne comunicaţi scenariile la care v-aţi gândit din care să reiasă şi economiile cantitative şi valorice pe care estimaţi să le realizaţi comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. (...)

Avem rugămintea să trataţi această problemă cu celeritate şi seriozitate, deoarece cât de curând vor sosi următoarele facturi şi trebuie să dăm dovadă de bună gestionare a crizei în care ne aflăm".

Documentul a fost făcut public de deputatul PSD Eduard Popica, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

"Primarul Bârladului, conducătorul unui municipiu cu tradiţii solide în domeniul culturii şi al educaţiei, dă o lovitură de graţie şcolii bârlădene propunând conducerilor unităţilor de învăţământ "să stingă lumina" şi să treacă procesul de învăţământ în "online", întrucât s-au cam terminat bănuţii şi nu va avea cu ce să deconteze facturile la utilităţi, în condiţiile în care atât premierul, cât şi ministrul Energiei sunt colegii domniei sale de partid.

Cu toţii am realizat dimensiunea pierderilor suferite de către şcoală şi educaţie în urma experimentului "şcoala online" din pandemie. Primii care ar trebui să pună umărul la reinstaurarea normalităţii, la recuperarea pierderilor suferite de către şcoală sunt autorităţile locale. (...)

În numele părinţilor copiilor din Bârlad vă solicit imperativ să nu îngropaţi şcoala bârlădeană, care timp de secole a dat ţării o întreagă pleiadă de personalităţi în toate domeniile de activitate".

Sursa: Hotnews.ro