Daunele cerute de un polițist, după ce a fost mușcat de un șofer beat - Judecătorii au considerat că sunt exagerate

Un polițist din cadrul Poliției Sector 3- Secția 11 Poliție a reclamat pentru ultraj un șofer de BMW care l-a mușcat în momentul în care a vrut să-l încătușeze.

Sep 1, 2022 - 06:43
Sep 4, 2022 - 19:27
Urmărește-ne peGoogle news
Daunele cerute de un polițist, după ce a fost mușcat de un șofer beat - Judecătorii au considerat că sunt exagerate
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Pentru această faptă, polițistul a cerut în instanță plata unor daune de 50.000 de lei din partea șoferului care l-a atacat.

Judecătorii de la două instanțe bucureștene au respins pretențiile agentului mușcat, considerând că sunt exagerate, scrie Ziare.com.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 septembrie 2021, pe o stradă din Sectorul 3 București (Nerva Traian). Echipajul de poliție a observat un autoturism BMW care circula sinuos, motiv pentru care i-au cerut șoferului să tragă pe dreapta. Omul s-a supus, a coborât din mașină, moment în care polițiștii au sesizat că miroase puternic a alcool.

Au cerut prin stație ajutor de la un alt echipaj de poliție de la care au solicitat un alcooltest, însă colegii nu au fost disponibili la acel moment. Ca alternativă, polițiștii i-au cerut șoferului să îi însoțească la cel mai apropiat spital pentru recoltarea de probe biologice.

Potrivit ziare.com, atunci a fost momentul în care șoferul băut s-a răzvrătit și a luat-o la fugă. A fost urmărit și în cele din urmă prins. În momentul în care unul dintre polițiști a vrut să-l încătușeze, șoferul s-a răzbunat și l-a mușcat de mână, provocând o rană care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

După acea noapte, agentul a depus plângere penală împotriva șoferului pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar dosarul a ajuns într-o primă fază la Judecătoria Sector 3 și ulterior la Curtea de Apel București.

Conform sursei citate, polițistul a fost cel nemulțimit de prima sentință și a cerut și instanței superioare să se pronunțe în cauză. Agentul ceruse 50.000 de lei daune morale, însă instanța de fond i-a respins solicitarea, apreciată ca ”excesivă”. Nici în apel polițistul nu a avut câștig de cauză, judecătorii acordând doar 5000 de lei cu titlu de daune morale.

Sursa: Ziare.com