VIDEO: O fetiță de 2 ani a fost ucisă de grindină, în Spania

O fetiță de 1 an și 8 luni a murit în Spania după ce a fost lovită în cap de grindină, în timpul unei furtuni violente, care a făcut ravagii în Catalonia, nord-estul Spaniei, au anunțat miercuri autoritățile, conform Reuters.

Aug 31, 2022 - 19:51
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO: O fetiță de 2 ani a fost ucisă de grindină, în Spania
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Grindina de mărimea unui pumn cu diametrul de până la 10 centimetri (4 inch) a căzut marți într-o zonă din jurul localității La Bisbal d'Emporda.

Aproximativ 50 de persoane s-au ales cu vânătăi, răni sau chiar oase rupte, conform postului de televiziune TV3.

"Oamenii au început să țipe și să se ascundă", a declarat muzicianul Sicus Carbonell, care a filmat consecințele distructive ale furtunii în Castell d'Emporda, un hotel din zonă, unde trupa sa cânta pe o terasă acoperită cu o pânză, când toată lumea a fost forțată să se adăpostească.

"A fost haos total, fetițe și băieței alergau singuri, unii părinți au reușit să își prindă copiii", a spus el, povestind că la rândul său a încercat să îi ajute pe cei din jur să se adăpostească.

Fetița de 20 de luni care a fost lovită în cap de grindină în La Bisbal d'Emporda a murit apoi la spitalul Trueta din Girona unde a fost internată, potrivit autorităţilor locale.

Grindina a fost cea mai mare înregistrată în ultimele două decenii în Catalonia, potrivit agenției meteorologice Meteocat. Unele părți ale regiunii au rămas în alertă de furtună miercuri.