Ministrul Educației, pus la punct de Nicolae Ciucă pe tema școlilor cu WC în curte: E incredibil. Calitatea educației depinde de tot

Premierul Nicolae Ciucă i-a atras atenția ministrului PSD al Educației, Sorin Cîmpeanu, deranjat de declarația recentă a acestuia privind lipsa toaletelor din unitățile de învățământ din România.

Aug 31, 2022 - 19:46
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației, pus la punct de Nicolae Ciucă pe tema școlilor cu WC în curte: E incredibil. Calitatea educației depinde de tot
Foto: Guvernul României

Mai mult decât atât, Ciucă a afirmat că i-a cerut lui Cîmpeanu să vină ”mai devreme” cu un plan de rezolvare a acestei situații, iar acesta din urmă ”s-a angajat” în acest sens.

Întrebat de un jurnalist dacă i-a atras atenția ministrului Cîmpeanu din cauza acestei declarații, privind WC-urile din curtea școlilor, premierul Ciucă a răspuns scurt: ”Da”.

Reporter: Sunteți de acord cu o declarație făcută în fața dumneavoastră astăzi: domnul ministru Cîmpeanu spunea că nu prea are legătură calitatea educației cu toaleta în curte, pentru că multe din generațiile actuale au fost formate așa? Asta în condițiile în care dumneavoastră toți spuneți in ultima perioadă că nu este în regulă să funcționeze școlile așa, acum în prag de începerea anului școlar. Cum vedeți, sunteți de acord cu declarația lui?

Nicolae Ciucă: „Am avut această discuție. Calitatea educației depinde de tot ceea ce se întâmplă, de la educația pe care o primim fiecare în familie, de la educația pe care o primim în mediul în care ne desfășurăm activitatea și, cel mai important, de la momentul în care intrăm pe poarta școli până când venim înapoi la familie. Ca atare, ceea ce se întâmplă în interiorul unei școli reprezintă elemente de contribuție la educarea fiecăruia dintre noi. De aceea am insistat, iar timpul pe care l-am stabilit, domnul ministru s-a angajat ulterior că vine cu planul mai devreme, vreau să vină cu planul mai devreme și acest lucru nu trebuie să mai existe în România anului 2024. Mi se pare absolut incredibil!

Nu putem să mergem undeva să discutăm despre acest aspect al existenței grupurilor sociale în curtea școlii, fără apă curentă și fără tot ceea ce trebuie să existe. Dacă vrem ca generația viitoare să aibă un minimum de recunoștință față de noi, atunci trebuie să facem ceea ce este obligatoriu să facem pentru ei, așa cum le-am cerut și în videoconferință, dacă un copil nu are mijloc de transport și nu poate să se deplaseze la școală, autoritatea locală, și dacă nu poate autoritatea locală cea centrală, trebuie să-i asigure deplasarea de acasă până la școală. Nu putem să lăsăm copiii să nu beneficieze de dreptul la educație”.

Reporter: Deci i-ați atras atenția domnului Cîmpeanu, să înțeleg, legat de declarație, da?

Nicolae Ciucă: ”Da.”