Șeful Statului Major al armatei germane atenționează Occidentul: Rusia are destulă capacitate să extindă conflictul la nivel regional

Șeful apărării germane, Eberhard Zorn, a avertizat Occidentul că nu ar trebui să subestimeze puterea militară a Rusiei, într-un interviu pentru Reuters, care a fost publicat miercuri. Mai mult decât atât, liderul Statului Major General al armatei germane a mai declarat că Rusia are posibilitatea de a deschide un „al doilea front” de război în Ucraina, în cazul în care alege să facă acest lucru.

Aug 31, 2022 - 19:29
Urmărește-ne peGoogle news
Șeful Statului Major al armatei germane atenționează Occidentul: Rusia are destulă capacitate să extindă conflictul la nivel regional
Foto: Chairman of the Joint Chiefs of Staff from Washington D.C, United States/ Wikimedia

„Majoritatea forţelor terestre ruseşti ar putea fi concentrate în Ucraina în acest moment, dar, chiar şi aşa, nu ar trebui să subestimăm potenţialul forţelor terestre ruseşti de a deschide un al doilea teatru de război”, a declarat liderul apărării germane, Eberhard Zorn.

Mai mult decât atât, Rusia are la dispoziție forțele navale și aeriene, conform declarației celui mai înalt responsabil militar al Bundeswehr-ului.

Majoritatea marinei ruse nu a fost încă desfășurată în războiul cu Ucraina, iar forțele aeriene ruse au încă un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare și pentru NATO”, a mai afirmat Zorn.

„În ceea ce priveşte armata sa, Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional. Faptul că acest lucru ar fi un lucru foarte nerezonabil pentru Rusia este o altă poveste”, a mai adăugat Zorn.

Totodată, generalul german a menționat și că Rusia dispune de cantități enorme de muniție: „Rușii au la dispoziție cantități enorme de muniție. Această muniție este parțial veche și foarte inexactă, dar tocmai aceasta provoacă o mare distrugere a infrastructurii civile. Ei trag în jur de 40.000 până la 60.000 de cartușe de muniție de artilerie pe zi”.