Marcel Ciolacu: Criza din energie este principala sursă a inflaţiei - Măsurile de sprijin propuse de PSD

PSD punctează electoral în criza energiei. Marcel Ciolacu anunță că Guvernul va adopta măsurile de protecție socială în criza de energie, din noul pachet, la presiunea PSD.

Aug 30, 2022 - 19:05
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: Criza din energie este principala sursă a inflaţiei - Măsurile de sprijin propuse de PSD
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Marcel Ciolacu a transmis marți că „PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit.

Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”.

PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, a asigurat Marcel Ciolacu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSD a amintit de măsurile anunțate de vicepremierul Sorin Grindeanu și de fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar.

„Aşa cum au anunţat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporţie de 85%. Este singura soluţie pentru a ne putea susţine economia, locurile de muncă şi necesarul de hrană al ţării!”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că noile măsuri sociale propuse de PSD pentru susținerea angajaților și pensionarilor din România vor fi prezentate miercuri de ministrul Muncii, Marius Budăi.