Panică într-un avion Air France, după ce piloții s-au bătut în timpul zborului

Momente de panică pentru pasagerii cursei Geneva-Paris după ce piloții s-au luat la bătaie chiar în timpul zborului. Cei doi au fost despărțiți de un însoțitor de bord care a rămas cu ei în cabină să-i supravegheze până ce au aterizat în siguranță.

Aug 30, 2022 - 06:45
Urmărește-ne peGoogle news
Panică într-un avion Air France, după ce piloții s-au bătut în timpul zborului
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Scandalul a izbucnit în timpul zborului, la scurt timp după decolare. Totul a început în cabina avionului Air France A320 după ce pilotul și copilotul au avut o dispută legată de executarea unor comenzi, și unul l-ar fi lovit pe celălalt. Cursa era de la Geneva spre Paris.

Cei doi s-au luat la bătaie în timp ce avionul era pe pilot automat. Bătăușii au fost despărțiți de un însoțitor de zbor, care i-a pus repede la punct și a rămas în cabină până la aterizarea aeronavei.

Oficialii companiei aeriene au anunțat că incidentul nu a afectat siguranța zborului și s-a încheiat rapid. Chiar și așa, cei doi piloți au fost suspendați și nu mai pot zbura până la finalizarea anchetei interne.

Incidentul a fost rezolvat rapid, fără a afecta desfăşurarea sau siguranţa zborului, care a continuat în mod normal. Piloţii în cauză sunt în prezent suspendaţi din zbor şi aşteaptă o decizie managerială”, a transmis compania.

Incidentul nu s-a petrecut acum, ci în urmă cu două luni, în luna iunie. A devenit public datorită unui articol apărut acum o săptămână în ziarul francofon Geneva Tribune, care citează La Tribune, care susţine că există probleme structurale mai mari la Air France.

Deşi incidentul a avut loc în urmă cu două luni, acesta a devenit public datorită unui articol apărut săptămâna trecută în ziarul francofon Geneva Tribune, care susţine că există probleme structurale mai mari la Air France.

Nu este prima dată când piloții Air France încalcă procedurile de zbor. Zeci de cazuri au fost raportate până acum de Agenția de Investigație Aeriană a Franței.

Mass-media franceză citează mai multe incidente menționate într-un raport și o opinie a Biroului de Biroul de Investigații și Analiză pentru siguranţa aviaţiei civile (BEA) privind „o lipsă de rigoare în procedurile de siguranță”, în urma unei scurgeri de combustibil pe un zbor Brazzaville-Paris în 2020. Într-un comunicat de presă , Air France a transmis că se „va ține cont de toate recomandările raportului”.

Un caz similar s-a produs în anul 2018, când piloții unei companii aeriene din Irak s-au bătut din cauza mâncării servite în timpul zborului.