Gabriel Oprea: Salutăm declarația de sprijin a cancelarului Olaf Scholz, locul României este în Schengen

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea a salutat, luni, declarația de sprijin a cancelarului Olaf Scholz pentru ca România să devină membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen.

Aug 29, 2022 - 19:56
Urmărește-ne peGoogle news
Gabriel Oprea: Salutăm declarația de sprijin a cancelarului Olaf Scholz, locul României este în Schengen
Foto: Gabriel Oprea/ Facebook

“UMPMV saluta sprijinul oferit de cancelarul Olaf Scholz pentru ca România să devină membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen. România si-a facut temele cu seriozitate si respectand termenele, astfel ca trebuia să-și ocupe, de multa vreme, locul in Schengen”.

România îndeplineste, de mai bine de 10 ani, condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Așteptările noastre în ceea ce privește dosarul Schengen sunt legitime.

Pentru că prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, România acționează de multă vreme la nivelul de complexitate a unui stat Schengen. Poliția de Frontieră română securizează frontiera de est a României și UE cu seriozitate, devotament și profesionalism. Am spus-o si o mai spun: Românii trebuie să fie trataţi ca cetăţeni egali, nu ca cetăţeni de rangul doi. Şi tocmai pentru că îndeplinim, de multa vreme, toate criteriile, nu trebuie să fim trataţi diferit”, a subliniat fostul ministru al afacerilor interne.

“Declaratia de sprijin a Cancelarului Olaf Scholz este binevenita si reprezinta recunoasterea eforturilor pe care România le-a facut pentru îndeplinirea criteriilor”, a mai spus Gabriel Oprea.

Potrivit cancelarului german Olaf Scholz, Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen. „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline (...) Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, a promis cancelarul german.