Doi turiști canadieni, care parcurg țara noastră pe bicicletă, au crezut că „URSS” a invadat România după ce au primit un mesaj RO-Alert

Normand Pion și Helene Giguere sunt doi canadieni care au venit în vacanță în țara noastră, pe care și-au propus să o parcurgă cu bicicleta. Aceștia s-au speriat de moarte după ce au primit un mesaj Ro-Alert, în timp ce se aflau la Toplița.

Aug 29, 2022 - 19:23
Urmărește-ne peGoogle news
Doi turiști canadieni, care parcurg țara noastră pe bicicletă, au crezut că „URSS” a invadat România după ce au primit un mesaj RO-Alert
Foto: Facebook

Mai exact, au primit un mesaj de avertizare privind prezența unui urs în zonă, însă, pentru că nu înțeleg limba română, au dedus că este vorba de URSS, gândindu-se că Rusia a invadat România.

Întâmplarea a avut loc pe 13 august și au povestit-o pe pagina de Facebook, unde țin un jurnal de călătorie.

„Mari emoții în orale matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba.

Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, povestesc cei doi.

Foarte speriați, au căutat informații pe site-ul autorităților din Canada, gândindu-se că trebuie să plece cât mai repede din România, însă nu au găsit nimic despre așa-zisa invazie.

Abia mai apoi, când au rugat un prieten să le traducă mesajul, și-au dat seama că este vorba doar de un urs.