Lucian Bode, despre declaraţia lui Olaf Scholz, privind aderarea României la Schengen: Îndeplinim toate condițiile tehnice

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis luni că aderarea României la spaţiul Schengen este şi rămâne un obiectiv 'foarte important' pentru ţara noastră, apreciind totodată sprijinul şi susţinerea publică a Germaniei.

Aug 29, 2022 - 19:11
Urmărește-ne peGoogle news
Lucian Bode, despre declaraţia lui Olaf Scholz, privind aderarea României la Schengen: Îndeplinim toate condițiile tehnice
Foto: Lucian Bode/ Facebook

„Aderarea la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv foarte important pentru România. Mă bucur să constat sprijinul şi susţinerea publică a Germaniei, stat membru cu care avem o cooperare foarte bună în domeniul afacerilor interne. Declaraţia cancelarului Scholz, pe care o salut, confirmă ceea ce autorităţile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen cu drepturi depline. Mai ales în contextul actual, trebuie să ne fie recunoscute rolul esenţial pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE şi contribuţia constantă şi activă la eforturile generale de consolidare a securităţii UE”, a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, România este un partener 'foarte serios' la nivel european, iar aderarea la spaţiul Schengen este 'o aşteptare firească a tuturor românilor'. Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, a transmis Reuters.

În textul discursului de la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că 'Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase' şi afirmă că 'Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline'. 'Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline', a promis cancelarul.