Plan roșu de intervenție în Vrancea, după ce un autocar cu ucraineni s-a răsturnat pe E85

Un autocar cu ucraineni s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa, sâmbătă dimineață. Planul roșu de intervenție a fost activat, potrivit prefectului judeţului Vrancea, Nicuşor Halici.

Aug 27, 2022 - 09:33
Urmărește-ne peGoogle news
Plan roșu de intervenție în Vrancea, după ce un autocar cu ucraineni s-a răsturnat pe E85
Foto: ISU Vrancea

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă", a declarat prefectul Nicuşor Halici, potrivit Adevărul.ro.

Potrivit acestuia, accidentul a avut loc în jurul orei 02:45, iar autocarul venea din Turcia și se îndrepta spre Ucraina. În acesta se aflau mame și copiii.

„Şoferul autocarului cu persoane din Ucraina, care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ. În autocar se aflau mame şi copii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe", a precizat primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu.