Ofiţerul SRI Constanţa care a recunoscut că a primit mită, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității

Ofiţerul Serviciului Român de Informaţii Constanţa, Bogdan Popescu, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce şi-a recunoscut fapta.

Aug 26, 2022 - 18:43
Urmărește-ne peGoogle news
Ofiţerul SRI Constanţa care a recunoscut că a primit mită, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității
Foto: SRI/ imagine cu caracter ilustrativ

Acesta este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pentru 60 de zile.

DNA a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au sesizat Tribunalul Militar Bucureşti cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a lui Bogdan Popescu, la data comiterii faptei ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea, cu gradul de căpitan, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

“La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menţionată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Român de Informaţii, astfel încât să îi determine să nu îşi îndeplinească un act ce intra în atribuţiile de serviciu ale acestora şi care ar fi vizat persoana respectivă. La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menţionat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicat.

DNA a precizat că Bogdan Popescu şi-a recunoscut fapta.

“În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, a precizat sursa citată.

De asemenea, ofiţerului SRI i-a fost interzis ca pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare mai multe drepturi. Este vorba de dreptul de a fi ales în funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a fi angajat al SRI.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă,, Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti.

Sursa: Libertatea.ro, Ziare.com