Un ofiţer din Corpul de Control al MAI a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA l-au trimis joi în judecată pe Daniel Ciprian Asanache-Damian, ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al ministrului, acuzat de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 15.000 lei de la o persoană pe care ar fi urmat să o ajute în rezolvarea a două probleme.

Aug 25, 2022 - 20:07
Urmărește-ne peGoogle news
Un ofiţer din Corpul de Control al MAI a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă
Foto: DNA/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie – 2 august 2022, în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al ministrului, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, martor, diferite sume de bani, inclusiv plata unei facturi de telefon de 3.700 lei, precum și suma de 15.000 lei, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Potrivit sursei citate, în schimbul banilor, el a lăsat să se creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare, precum și ridicarea în grad a unei rude din familia respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, polițistul a fost prins în flagrant în timp ce primea de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, și a fost arestat preventiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

De altfel, Daniel Damian Asanache ar fi fost executat silit de şapte ori, după luna mai 2020, pentru datorii. Un alt optulea creditor a obţinut o decizie de a primi înapoi de la ofiţer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnaţi.