Ministrul Energiei: România este într-o situație bună față de alte state, avem disponibilitatea gazului şi a energiei electrice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că are "rezerve" în ceea ce privește o posibilă scădere a tarifelor de pe piața energiei prin scăderea TVA-ului.

Aug 25, 2022 - 06:21
Aug 25, 2022 - 06:32
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Energiei: România este într-o situație bună față de alte state, avem disponibilitatea gazului şi a energiei electrice
Foto: Guvernul României

"Din experienţa văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, preţul a revenit spre normal, diferenţa de TVA regăsindu-se în profitul comercianţilor", a spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a transmis că nu s-a discutat despre scăderea TVA-ului, el având rezervele sale personale cu privire la această variantă. 

"Nu s-a discutat acest lucru. Sigur, orice variantă poate fi. Eu am rezervele mele personale vizavi de o scădere a TVA-ului care va duce, într-o primă etapă, la scăderea preţului, dar din experienţa văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, preţul a revenit spre normal, diferenţa de TVA regăsindu-se în profitul comercianţilor”, a declarat Virgil Popescu, potrivit adevărul.ro.

Legat de situația actuală a energiei, România are o situație foarte bună comparativ cu alte state care se confruntă cu o criză energetică majoră.

"Să ştiţi că România se află într-o situaţie bună faţă de alte state. Noi avem disponibilitatea gazului şi a energiei electrice. Alte state caută şi acuma. Avem stocurile (...) România are un profil de producţie şi un profil de consum în aşa încât ne putem permite ca în perioada de vară să umplem depozitele din producţia proprie şi probabil, suplimentar puţin din importurile care vin. Şi suntem deja la 70% capacitate de umplere – din totalul de 3miliarde avem 2.139.000 .000 – dacă până acum am ajuns la 70, vă daţi seama că probabil pâ7mă la sfârşitul lunii septembrie ajungem la acea cifră de 80%”, a adăugat Ministrul Energiei.