Un șofer de 85 de ani a provocat un accident pe un drum european, după ce a circulat pe contrasens aproape un kilometru

Evenimentul rutier s-a produs pe DE 584, dinspre localitatea Albina către Brăila. Un bătrân a intrat cu mașina pe contrasens și a provocat un grav accident rutier, în care au fost implicate o autoutilitară și un alt autovehicul.

Aug 24, 2022 - 22:01
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer de 85 de ani a provocat un accident pe un drum european, după ce a circulat pe contrasens aproape un kilometru
Foto: IPJ Brăila/Adevărul.ro

Polițiștii Serviciului Rutier Brăila au fost sesizați marți, 23 august, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că, pe DE 584, în zona Combinatului, ar fi avut loc un accident rutier.

„Din primele cercetări au stabilit faptul că un bărbat, în vîrstă de 85 de ani, din Constanța, în timp ce conducea un autovehicul pe DE 584, dinspre localitatea Albina către Brăila, în zona Combinatului, ar fi pătruns pe sensul opus de mers delimitat de parapeți de beton, circulând aproximativ un kilometru, moment în care a lovit frontal un autovehicul care circula regulamentar, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Brăila”, au precizat pentru Adevărul reprezentanții IPJ Brăila.

În urma impactului, autovehiculul lovit a ricoșat într-o autoutilitară care se deplasa în aceeași direcție, aceasta fiind condusă de un bărbat de 50 de ani, din Brăila. Șoferul de 85 de ani care circula pe contrasens și cel de 37 de ani au fost răniți și au fost transportați la spital pentru îngrijri medicale.

Cei trei șoferi au fost testați cu alcooltestul, rezultatele fiind negative. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.