Polițist din Neamț, condamnat la 7 ani de închisoare, după ce a primit drept mită, printre altele, un scaun ergonomic

Un poliţist a fost condamnat de Tribunalul Neamţ la 7 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupţie şi abuz în serviciu, printre altele pentru că a luat mită un scaun ergonomic. Instanţa a hotărât ca obiectul să fie confiscat.

Aug 24, 2022 - 20:23
Aug 24, 2022 - 21:07
Urmărește-ne peGoogle news
Polițist din Neamț, condamnat la 7 ani de închisoare, după ce a primit drept mită, printre altele, un scaun ergonomic
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Sentinţa a fost pronunţată ieri, 23 august, cel în culpă fiind acuzat de a şapte infracţiuni. Şeful Postului de Poliţie Bodeşti a fost trimis în judecată pentru două fapte de abuz în serviciu, tot atâtea de trafic de influenţă şi trei de luare de mită, sentinţa aplicată fiind una destul de dură.

A fost condamnat la câte 4 ani de detenţie pentru două fapte de luare de mită, iar pentru două de abuz în serviciu, câte 2 ani şi 8 luni. Pedepsele au fost contopite şi a rezultat o sentinţă de 7 ani, o lună şi zece zile de închisoare. Instanţa l-a achitat pentru o faptă de trafic de influenţă şi una de luare de mită.

S-a decis confiscarea sumei de 500 de lei, a unui scaun ergonomic şi obligarea la plata a 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În acelaşi dosar, a fost condamnat şi un inginer silvic, care a primit 4 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei.

Se va dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 500 de lei şi a unui scaun ergonomic de birou, de culoare neagră ce prezintă cusături albe, mânere argintii, fără inscripţie referitoare la marcă sau model, având cinci roţi, depus la IPJ Neamţ. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare“, se arată în sentinţă.

Poliţistul a fost acuzat că, în perioada 2015 - 2018, a trecut cu vederea că un pădurar circula fără permis. Pentru asta, silvicultorul i-a dat omului legii scaunul de birou, estimat la vreo 370 de lei şi, în două rînduri, câte 500 de lei pentru „ajutorul“ oferit, dar la un moment dat s-au certat.

Şeful de post i-ar fi cerut cu împrumut suma de 10.000 de lei, însă cum „amicul“ nu-i avea, a luat banii de la altcineva. Silvicultorul şi-a achitat datoria faţă de terţ, însă poliţistul nu i-a mai restituit împrumutul, aşa că l-a reclamat. Pădurarul nu a fost inculpat, pentru că a făcut denunţul.

Acuzele de trafic de influenţă i se trag de la faptul ca ar fi pretins de la un inginer circa 2.000 de euro, ca să obţină o soluţie de clasare în cazul unui accident. Ar fi trebuit să „cumpere“ colegi şi un procuror. Nu a rezolvat problema, dar a mai cerut 2.000 de euro, primind 9.000 de lei pentru a interveni la o grefieră.

Sursa: Adevărul.ro