​Germania reactivează o altă centrală pe cărbune pentru a economisi gaze

Germania a luat decizia de a reactiva încă o centrală pe cărbune pentru a economisi gaze. Centrala va fi repusă în funcțiune săptămâna viitoare și va juca un rol important în economisirea rezervelor de gaze pentru iarnă.

Aug 23, 2022 - 06:30
Aug 23, 2022 - 06:30
Urmărește-ne peGoogle news
​Germania reactivează o altă centrală pe cărbune pentru a economisi gaze
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Germania va repune în funcțiune o centrală de rezervă pe bază de cărbune. Centrala Heyden din Petershagen, este programată să își reia operațiunile din 29 august până la finalul lunii aprilie 2023, conform declarațiilor operatorului Uniper.

Centrala pe bază de cărbune Heyden, din vestul Germaniei, are o capacitate de 875 de megawați și a început să funcționeze în anul 1987. Aceasta este una din cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania, potrivit Adevărul.ro.

Este a doua centrală pe cărbune repusă în funcțiune de nemți, după ce la începutul lunii august centrala Mehrum a fost prima centrală care și-a reluat activitatea, în Hohenhameln.

Odată cu repornirea celor două centrale pe cărbune, urmează să fie repornite, pe parcursul săptămânilor următoare, noi centrale plasate în rezervă din cauza scăderii fluxului de gaze importate din Rusia.