Anchetă la Poliția Capitalei, după ce o fotografie cu două polițiste a ajuns foarte populară pe rețelele de socializare

O fotografie în care apar două polițiste de la o secție din București care se relaxează fumând și bând cafea, a devenit virală pe rețelele de socializare. Acum, tinerele sunt anchetate de Corpul de Control.

Aug 19, 2022 - 17:39
Urmărește-ne peGoogle news
Anchetă la Poliția Capitalei, după ce o fotografie cu două polițiste a ajuns foarte populară pe rețelele de socializare

Pe un grup de pe Facebook apare o postare, intitulată “Siguranță și încredere”, cu o fotografie careilustrează două femei îmbrăcate în uniformă a MAI stând la o cafea și o țigară.

Acum, atât ele cât și șeful lor sunt verificați de Controlul Intern al poliției.

”În urma apariției în spațiul public a unei fotografii, în care sunt prezentate două polițiste, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări, prin intermediul Serviciului Control Intern, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale.

Verificările vizează abateri de la Codul de etică și deontologie al polițistului”, a transmis Poliția Capitalei vineri, 19 august.

Potrivit reprezentanților Poliției cele două tinere sunt angajate ale Secției 3 Poliție. Una dintre ele este angajată la serviciul care asigură paza instituției, iar cealaltă la biroul de informații.

Și chiar dacă nu sunt în operativ, tot trebuie să aibă o ținută decentă.

Faptul că una dintre ele nu are gradele pe uniformă și ambele poartă podoabe ce ar putea fi considerate inadecvate având în vedere că atrag atenția mai mult decât ar putea atrage uniforma în sine, ar putea aduce sancțiuni.

Iar șeful lor direct ar putea fi și el sancționat dacă se demonstrează că nu a luat măsuri ca polițistele să aibă o atitudine adecvată meseriei pe care o au.