Interlop condamnat la închisoare, prins în Italia - Bărbatul amenința polițiștii români prin filmulețe postate pe internet

Interlopul Lupu Merișor, care face dintr-o grupare infracțională din Roman, cunoscută drept ”clanul Merișor”, a fost prins pe 16 august în Italia și urmează să fie adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa. Pe numele bărbatului erau emise două mandate europene de arestare.

Aug 19, 2022 - 06:56
Urmărește-ne peGoogle news
Interlop condamnat la închisoare, prins în Italia - Bărbatul amenința polițiștii români prin filmulețe postate pe internet
Foto: Pexels/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit IPJ Neamț, bărbatul de 49 de ani a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la un an și 20 de zile de închisoare pentru ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

De asemenea, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

Bărbatul a fost prins în Italia pe baza investigațiilor proprii și a schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, urmând a fi demarate procedurile legale de aducere în țară a inculpatului.

„La data de 10 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamț au desfășurat activități specifice, pentru punerea în executare a două mandate europene de arestare, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 20 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței. Totodată, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj”, se arată în informarea IGPR.

Pe baza investigațiilor Poliției și „schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene, la data de 16 august a.c., bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile legale de aducere în țară”, mai arată sursa citată.

În timp ce era fugit din ţară, Lupu Merişor a transmis de mai multe ori mesaje jignitoare şi de ameninţare poliţiştilor din Neamț. ”Tu eşti miliţian, eu sunt bandit de meserie. Cum să pui tu mâna… pui mâna pe mine dacă vreu eu… nervos aicea cu zdrenţele astea”, le transmitea poliţiştilor nemţeni.

Mesajele erau filmate şi postate de internet. După aceste filmări, s-a deschis un dosar penal şi pentru ultraj.