Poliţişti de la Acţiuni Speciale, atacaţi cu pietre de bărbați înarmaţi cu furci şi topoare, la Sibiu

Zeci de persoane s-au luat la bătaie cu furci şi topoare, miercuri seara, 17 august, într-o comună din judeţul Sibiu, dar au fugit la venirea Poliţiei. Oamenii legii care au intervenit la incident s-au trezit ulterior atacaţi cu pietre când au vrut să încătuşeze un agresor

Aug 18, 2022 - 21:34
Urmărește-ne peGoogle news
Poliţişti de la Acţiuni Speciale, atacaţi cu pietre de bărbați înarmaţi cu furci şi topoare, la Sibiu
Foto: IPJ Sibiu/ imagine cu caracter ilustrativ

Un scandal de proporţii a izbucnit în satul Netuş din comuna Iacobeni unde mai multe persoane s-au luat la bătaie cu furci şi topoare.

Poliţiştii care au intervenit la incident s-au trezit ulterior atacaţi cu pietre, în momentul în care au încercat să încătuşeze pe unul dintre agresori. Forţele de ordine au fost nevoite să folosească armamentul din dotare pentru focuri de avertisment, ca să poată scăpa de atacatori.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita s-a deschis un dosar pentru pentru ultraj prin ameninţare.

Un localnic din Netuş a sunat miercuri seara la 112 pentru a anunţa că mai mulţi localnici i-au spart geamurile maşinii pe care au lovit-o în nenumărate rânduri cu obiecte contondente. La faţa locului, în jurul orei 19:23 s-au deplasat poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita.

Aici oamenii legii au observat un grup de aproximativ 10 - 15 persoane înarmate cu furci, topoare şi lemne, care adresau ameninţări familiei apelantului. Trei dintre acestea intraseră deja în curtea imobilului victimei. Imediat, s-a cerut sprijin suplimentar.

La vederea mascaţilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Judeţene Sibiu şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, agresorii au luat-o la fugă, încercând să scape. Oamenii legii nu au plecat însă imediat din zonă şi au început să patruleze pe străzi pentru a-i identifica pe participanţii la conflict.

Printre aceştia a fost unul mai îndrăzneţ care a încercat să sfideze autorităţile, plimbându-se pe sub nasul poliţiştilor, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar că a fost recunoscut de către aceştia care după ce i-au cerut să se legitimeze. Cum a refuzat această procedură, imediat poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale l-au pus la pământ pentru a-l imobiliza, moment în care mai multe persoane şi-au făcut simţită prezenţa. 

Nemulţumite, acestea s-au coalizat şi au început să arunce cu pietre spre forţele de ordine, înjurându-le şi ameninţându-le. Gestul nu a rămas fără răspuns. Doi dintre poliţiştii de la Postul din Agnita au început să tragă focuri de avertisment în aer.

„Intervenţie fermă, în sistem integrat, a poliţiştilor din Sibiu, pentru aplanarea unei stări conflictuale sesizate în satul Netuş, comuna Iacobeni. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru a-i determina pe agresori să înceteze, fiind efectuate focuri de somare, în plan vertical. Au fost trase câte două focuri de avertisment de către cei doi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Agnita, pentru descurajarea a agresorilor, restabilirea ordinii şi liniştii publice, preîntâmpinarea altor evenimente negative şi luarea măsurilor legale. Evenimentele s-au soldat fără victime sau prejudicii materiale, iar pentru ameninţările şi injuriile adresate poliţiştilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj prin ameninţare”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter, despre incident.

Potrivit sursei citate, în continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru tulburarea ordinii şi linişti publice, distrugere, ameninţare şi violare de domiciliu, dar şi pentru a fi identificate toate persoanele care au participat la acest conflict.

Comuna Iacobeni se află la mai bine de 70 de kilometri depărtare de municipiul Sibiu, în partea de est a judeţului.

Sursa: Adevărul.ro