Mai mulți șefi din Poliție sunt verificați, după ce ar fi folosit mașinile de serviciu în interes personal

Poliția Română a pornit un control intern, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora inspectorii șefi din poliție ar fi folosit mașinile de serviciu în scop personal.

Urmărește-ne peGoogle news
Mai mulți șefi din Poliție sunt verificați, după ce ar fi folosit mașinile de serviciu în interes personal
Foto: Facebook Aurelian Alin Petecel

Este vorba despre șefii inspectoratelor de poliție județene Timiș și Vaslui, care ar fi folosit autoturisme de serviciu fără respectarea prevederilor legale.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, din care rezultă că inspectorii șefi ai inspectoratelor de poliție județene Timiș și Vaslui ar fi folosit autoturisme de serviciu fără respectarea prevederilor legale, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern.

La finalizarea vericărilor, vor fi dispuse măsuri legale, dacă se impun”, au transmis reprezentanții IGPR.

Chestorul Aurelian Alin Petecel, șeful IPJ Timiș, are un autoturism Audi oferit de instituția pentru care lucrează. Două fotografii, din anii 2022 și 2021, arată mașina de serviciu Audi A4 bleumarin a polițistului la casa de vacanță de pe malul lacului Surduc, în estul județului Timiș, potrivit libertatea.ro.

Potrivit regulamentului poliției, mașinile de serviciu pent fi folosite pentru a merge acasă, la muncă și în misiune și nu pot fi folosite în timpul liber.

Petecel este șeful Inspectoratului de Poliție Județean din 2021.

E în sistem din 1999, când a început să lucreze la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți.

În 2018 a fost premiat de instituție cu Brevet pentru "Emblema de onoare a Poliției Române" acordat pentru servicii deosebite aduse Poliției Române.

Sursa: Ziare.com