Bogdan Olteanu, condamnat pentru corupție, va fi eliberat din închisoare

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat, joi, decizia Tribunalului Bucureşti privind suspendarea executării condamnării la cinci ani de închisoare în cazul lui Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR. Olteanu a fost condamnat într-un dosar de luare de mită, suma încasată de fostul liberal de la Sorin Ovidiu Vântu fiind de un milion de euro.

Aug 18, 2022 - 18:28
Urmărește-ne peGoogle news
Bogdan Olteanu, condamnat pentru corupție, va fi eliberat din închisoare
Foto: Redactia PSnews.ro, cropped by Ionutzmovie

„DP.296/CO/Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată şedinţă publică, azi 18.08.2022”, arată minuta instanţei.

Olteanu a fost condamnat în octombrie 2020, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada iulie-noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut şi a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit în funcţie pe data de 18 septembrie 2008.

Potrivit datelor din dosar, citate de G4Media, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.