Femeie agresată de soțul violent, obligată de instanță să stea în casă cu agresorul, care are interdicție să se apropie la mai puțin de 5 metri de ea

O decizie controversată a justiției Vasluiene o pune pe o femeie agresată de soțul violent în situația de a sta sub același acoperiș cu agresorul împotrivă căruia există depusă o interdicție de apropiere.

Urmărește-ne peGoogle news
Femeie agresată de soțul violent, obligată de instanță să stea în casă cu agresorul, care are interdicție să se apropie la mai puțin de 5 metri de ea
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Agresorul a motivat faptul că nu are unde să locuiască în afara căminului conjugal și în consecință judecătorii au găsit o modalitate controversată de a pune în aplicare ordinul de protecţie. Au decis că victima şi agresorul să locuiască în aceeaşi gospodărie, pe care au împărţit-o. Ordinul de protecţie este valabil şase luni.

În aceste condiții bărbatul acuzat că și-a agresat soția va locui în continuare în aceeași casă cu aceasta, dar va avea interzis să se apropie la mai puțin de 5 metri de femeie.

Magistraţii iau astfel de decizii în cazul în care soţul agresor nu are rude sau prieteni unde să stea pe perioada în care are interdicţia să se apropie de familie.

Soțul agresor va ocupa astfel încăperile din spatele casei, iar femeia pe cele din faţă. Soţul nu se poate apropia la mai puţin de cinci metri de soţia lui și probabil acest lucru va fi greu de respectat.

Poliţia are datoria de a-l verifica constant pe agresorul din Drânceni, pentru a vedea dacă se va îndrepta comportamentul acestuia sau va trebui să suporte alte consecințe ale legii.