Emma Răducanu a învins-o pe Serena Williams în primul tur la turneul de la Cincinnati

Emma Răducanu încă „trăieşte“ de pe urma punctelor adunate, anul trecut, la US Open, turneu pe care l-a câştigat, venind din calificări, fără set pierdut.

Aug 17, 2022 - 06:40
Urmărește-ne peGoogle news
Emma Răducanu a învins-o pe Serena Williams în primul tur la turneul de la Cincinnati
Foto: Chris Czermak/Creative Commons Attribution 2.0 Generic

La ce bilanţ are însă în 2022, 12 victorii şi 14 înfrângeri, e clar că miracolul nu se va repeta la Flushing Meadows şi, drept urmare, Răducanu va ieşi din Top 20, după US Open 2022 (29 august – 11 septembrie).

Până la această cădere aproape inevitabilă, Emma Răducanu a făcut un meci memorabil. Nu pentru că ar fi jucat cine ştie ce tenis, în turul I de la Cincinnati, dar pentru că a întâlnit o figură emblematică a tenisului mondial, vorbim despre Serena Williams, exact înainte ca americanca să iasă de pe scenă.

Într-o partidă disputată în noaptea de marţi spre miercuri, Emma Răducanu a spulberat-o pe Serena Williams, arătând că aceasta a fost foarte inspirată când a luat decizia retragerii după ultimul Grand Slam al anului.

Dacă primul set a fost, cât de cât, strâns, din păcate, al doilea a fost greu de privit. În primul act, puştoaica de 19 ani a condus cu 4-1, dar Williams s-a apropiat, la un moment dat, la 4-5. Degeaba însă! În game-ul următor, Răducanu şi-a adjudecat setul, pe serviciul propriu, cu un game alb: 6-4 în 39 de minute.

Setul doi a fost, pur şi simplu, o defilare spre victorie pentru Emma Răducanu. Care s-a impus cu 6-0, în doar 26 de minute.

În turul II de la Western & Southern Open, Emma Răducanu o va întâlni pe Victoria Azarenka (Belarus, 33 de ani, 22 WTA).