Bărbat din Bihor, reținut, după ce și-a omorât câinele pe care îl primise cadou

Un bărbat din Bihor a fost reţinut, marţi, de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, care îl acuză că şi-ar fi spânzurat câinele primit cadou, un patruped din rasa Rottweiler.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat din Bihor, reținut, după ce și-a omorât câinele pe care îl primise cadou
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 ani din localitatea Sâniob.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni de la Protecţia Animalelor îl bănuiesc pe bărbat că, în perioada 20 - 23 aprilie, în acest an, ar fi spânzurat un câine, rasa Rottweiller, de aproximativ 6 - 7 ani, mascul, fără cip, în zona împădurită a localităţii bihorene Sâniob", se arată în informare, precizându-se că în caz a fost deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Cercetările se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi a ajuns în atenţia publică pe 1 august, când anchetatorii au decis să facă un apel către cetăţenii care ar putea avea informaţii despre autor, punând la dispoziţia acestora numerele de telefon şi adresa de e-mail ale Poliţiei Bihor.

Decizia a fost una inspirată, căci marţi poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor au anunţat reţinerea autorului pentru 24 de ore. Conform informării, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia sunt pedepsite cu închisoare de la doi la şapte ani.