O mașină a intrat pe contrasens și a lovit o motocicletă pe care se afla și un minor, pe Transfăgărășan

Accidentul rutier s-a produs luni după-amiaza, 15 august, între localitatea Cârţişoara şi Bâlea Cascadă, în judeţul Sibiu. Minorul rănit este de naţionalitate slovenă.

Aug 15, 2022 - 18:16
Urmărește-ne peGoogle news
O mașină a intrat pe contrasens și a lovit o motocicletă pe care se afla și un minor, pe Transfăgărășan
Foto: IPJ Sibiu/ imagine cu caracter ilustrativ

Cei doi, tată şi fiu, urcau de pe Transfăgărăşan când o maşină le-a tăiat calea. La volanul acesteia se afla un bărbat de 51 de ani din Teleorman care se îndrepta spre Cârţişoara.

Poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs pe DN 7C, Transfăgărăşan. Din primele cercetări, rezultă că şoferul unui autoturism, din cauze ce urmează a se stabili, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă din sens opus”, a menţionat printre altele purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter.

Motociclistul, un bărbat de 54 de ani, de naţionalitate ucraineană, era însoţit de fiul său, în vârstă de 9 ani, de naţionalitate slovenă. Ambii cetăţeni străini au suferit vătămări corporale şi au fost transportaţi la spital conştienţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, cele două victime au fost transportate la spitale diferite, în funcţie de gravitatea leziunilor suferite.

Un echipaj SMURD al Punctului de Lucru Avrig a intervenit de urgenţă pe Transfăgărăşan. La faţa locului echipajul a acordat îngrijiri medicale unui minor în vârstă de 9 ani, conştient, care este transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Luther, având un traumatism la membrul inferior. De asemenea, la locul accidentului s-a deplasat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 54 de ani”, a menţionat Alina Voina, de la ISU Sibiu. 

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii accidentului, iar traficul în zonă se desfăşoară alternativ - a anunţat Poliţia.