Șofer beat care a lovit o autospecială, urmărit de poliție și oprit cu focuri de armă, în București

Un bărbat este cercetat după ce a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei, fiind urmărit în trafic de aceştia, relatează HotNews.ro. La un moment dat, el a dat cu spatele şi a avariat autospeciala de poliţie, iar poliţiştii au tras focuri de avertisment pentru a-l opri, întrucât reprezenta un pericol în trafic. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv.

Urmărește-ne peGoogle news
Șofer beat care a lovit o autospecială, urmărit de poliție și oprit cu focuri de armă, în București
Foto: Poliția Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Poliţia Capitalei a anunţat, duminică seara, că un echipaj de la Secţia 23 Poliţie i-a făcut semn unui şofer să oprească, pe o stradă din Sectorul 3, dar acesta şi-a continuat drumul, fiind urmărit de poliţişti.

În timpul intervenţiei, la un moment dat, conducătorul autovehiculului a efectuat manevra de dat cu spatele şi a lovit autospeciala de poliţie, după care şi-a continuat deplasarea. De asemenea, au fost solicitate în sprijin mai multe echipaje de poliţie. Bărbatul a continuat să conducă în viteză pe drumurile publice, fără a avea o conduită preventivă, punându-i în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic, astfel că în cadrul urmăririi, după executarea somaţiilor legale, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând focuri de armă. În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime”, a precizat sursa citată.

Ulterior, autovehiculul a fost oprit de poliţişti, şoferul fiind imobilizat şi dus la sediul secţiei, pentru verificări, pentru a se stabili motivul pentru care acesta nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare pozitivă, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 23 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, iar în ceea ce priveşte avarierea autospecialei de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.