Florin Cîțu: Jalonul 215 din PNRR prevede intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale

Fostul premier Florin Cîţu atrage atenţia că unul dintre jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru al patrulea trimestru al acestui an este intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale.

Urmărește-ne peGoogle news
Florin Cîțu: Jalonul 215 din PNRR prevede intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale
Foto: Florin Cîțu/ Facebook

„Jalonul 215 din PNRR, trimestrul 4 2022, în cadrul Reformei sistemului public de pensii:

Intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale”, a spus Florin Cîțu, sâmbătă.

Explicațiile lui Adrian Câciu: „Deci trebuie să priveşti statutul, nu să pui o sintagmă, care e o sintagmă pur politică, care a fost pusă de-a lungul timpului - pensii speciale. La fiecare tip de venit de acest gen are o lege la bază şi atunci fiecare trebuie urmărit pe modul în care s-a născut ca tip de venit. Trebuie să cântărim de două ori, pentru că dacă vii cu o soluţie care ulterior, peste o lună sau două se dovedeşte a fi una nefezabilă, devii necredibil în intervenţia pe care tu ai făcut-o ca stat, ca Guvern, ca Parlament asupra unui anumit subiect. Impozitarea va exista”.