Percheziții în Vaslui, după ce doi jandarmi au fost agresați în fața unui bar din Bârlad

Cinci percheziții au fost efectuate vineri în județul Vaslui într-un dosar în care mai multe persoane sunt cercetate pentru un scandal produs la sfârșitul săptămânii trecute, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Mai multe persoane au ajuns atunci la spital, printre răniți aflându-se și doi jandarmi.

Aug 12, 2022 - 18:49
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții în Vaslui, după ce doi jandarmi au fost agresați în fața unui bar din Bârlad
Foto: Jandarmeria Română/ imagine cu caracter ilustrativ

Scandalul a avut loc în noaptea de 7 august în fața unui club din municipiul Bârlad.

Cei doi jandarmi se aflau în timpul liber și erau însoțiți de câțiva prieteni. La un moment dat, în zonă a apărut un grup de tineri dintr-un sat din apropierea Bârladului. Aflați sub influența băuturilor alcoolice, aceștia au cerut bani celor doi jandarmi, motivând că nu au cu ce să își cumpere țigări.

Pentru că au fost refuzați, au sărit la bătaie.

În apărarea celor doi jandarmi au sărit prietenii acestora, care au fost, de asemenea, bătuți.

Mai multe persoane au fost transportate la spital. Una dintre victime a suferit leziuni grave și a fost transferată la o clinică din județul Iași.

Vineri, mai multe echipaje de la poliție și jandarmerie, însoțite de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale au descins în satul Unțești, acolo unde locuiesc agresorii. Au fost efectuate cinci percheziții domiciliare.

„În dosarul penal în care au fost dispuse perchezițiile, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii și lovire sau alte violențe. Polițiștii implicați în derularea acțiunii au pus în aplicare un număr de cinci de mandate de aducere. Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, potrivit Libertatea.ro.

Procurorii urmează să stabilească la finalul audierilor dacă vor lua măsuri preventive.