Al doilea bărbat care a răpit câinii artistei Lady Gaga a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Un al doilea bărbat acuzat că a agresat violent un angajat al cântăreţei americane Lady Gaga pentru a răpi câinii vedetei a fost condamnat la şase ani de închisoare, joi, la Los Angeles, relatează AFP.

Aug 12, 2022 - 08:07
Aug 12, 2022 - 08:09
Urmărește-ne peGoogle news
Al doilea bărbat care a răpit câinii artistei Lady Gaga a fost condamnat la 7 ani de închisoare
Foto: Creative Commons Attribution 3.0 Unported
Shon Whaley, în vârstă de 28 de ani, a pledat vinovat pentru tentativă de jaf, recunoscând că face parte din grupul care l-a împuşcat pe Ryan Fischer în timp ce plimba cei trei buldogi francezi ai solistei Hollywood în februarie 2021.
 
Imaginile de pe camerele de supraveghere arată doi bărbaţi care coboară dintr-o maşină lângă angajatul cântăreţei, înainte de a-l răni împuşca în piept.
 
Această sentinţă vine la o săptămână după cea a complicelui său Jaylin Keyshawn White, în vârstă de 20 de ani, condamnat la patru ani de închisoare, şi a doua arestare a lui James Howard Jackson, în vârstă de 19 ani. Jackson, care este suspectat că l-a împuşcat pe Ryan Fischer, a fost eliberat pe 6 aprilie în urma unei erori administrative.
 
Indivizii i-au luat pe cei doi câinii, Koji şi Gustav, şi au fugit lăsându-l pe Ryan Fischer prăbuşit, cu răni grave.
 
Al treilea câine, Miss Asia, a fugit dar s-a întors şi s-a ghemuit lângă cel care îl plimba. 
 
Lady Gaga, cunoscută pentru melodiile "Poker Face" sau "Bad Romance", a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru câinii ei preţioşi. 
 
O femeie i-a adus înapoi, spunând că i-a găsit legaţi de un stâlp, înainte de a fi arestată. Potrivit poliţiştilor, ea avea o relaţie cu tatăl unuia dintre agresori şi a fost desemnată să ia recompensa în numele lor. 
 
Cei trei suspecţi au fost acuzaţi de tentativă de ucidere şi de furt în aprilie 2021. 
 
Unul dintre ei, autorul atacului, a fost eliberat din greşeală în aprilie, ca urmare a unei erori administrative. De atunci, autorităţile în caută pe James Howard Jackson şi au oferit până la 5.000 de dolari recompensă pentru orice informaţie care să ducă la prinderea lui.
 
Cazul a popularizat această rasă de câini preferată de vedete. Pentru infractori, mărimea lor şi preţul mare îi fac ţinte principale pentru revânzarea pe piaţa neagră.
 
Lady Gaga este foarte ataşată de câinii ei care o însoţesc frecvent la evenimente publice şi cu care publică fotografii pe reţelele de socializare.