Un bărbat înarmat a încercat să intre într-un birou al FBI din SUA

Un schimb de focuri între forțele de ordine și un bărbat înarmat a avut loc joi, 11 august, după ce acesta a încercat să pătrundă în zona de control de securitate a unui birou FBI din Ohio, relatează Associated Press.

Aug 12, 2022 - 07:00
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat înarmat a încercat să intre într-un birou al FBI din SUA
Foto: Pixabay/ imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul, care purta vestă antiglonț, a încercat să pătrundă în zona de control a vizitatorilor de la biroul FBI şi a fugit când a fost confruntat de agenţi. El a fost urmărit pe Autostrada Interstatală 71 şi a avut un schimb de focuri de armă cu poliţia, potrivit Agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din comitatul Clinton.

Autorităţile au închis autostrada în ambele sensuri. Oficialii din Ohio au blocat o rază de 1,5 km în apropierea autostrăzii şi au îndemnat locuitorii şi proprietarii de afaceri să încuie uşile şi să rămână în casă.

Deocamdată nu au fot raportaţi răniţi.

O echipă de probe a FBI a sosit la birou pentru a face investigații, potrivit mai multor rapoarte media.

Confruntarea de la biroul FBI din Cincinnati are loc în contextul în care oficialii avertizează asupra creşterii numărului de ameninţări la adresa agenţilor federali în zilele care au urmat percheziţiei de la proprietatea Mar-a-Lago a fostului preşedinte Donald Trump din Florida.

În ultimele zile au existat ameninţări tot mai multe împotriva agenţilor FBI şi a birourilor din întreaga ţară, de când agenţii federali au executat un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago. Pe Gab, un site de socializare popular printre adepţii supremaţiei albilor şi antisemiţi, utilizatorii au avertizat că se pregătesc pentru o revoluţie armată.

Oficialii federali au urmărit, de asemenea, o serie de alte discuţii îngrijorătoare pe Gab şi pe alte platforme care ameninţau cu acte de violenţă împotriva agenţilor federali. Directorul FBI, Christopher Wray, a denunţat ameninţările în timp ce a vizitat miercuri un alt birou FBI din Nebraska.

”Violenţa împotriva forţelor de ordine nu este un răspuns, indiferent de cine sunteţi supărat”, a declarat Wray.

De asemenea, FBI şi-a avertizat miercuri agenţii să evite protestatarii şi să se asigure că cardurile lor de securitate ”nu sunt vizibile în afara spaţiului FBI”, citând o creştere a ameninţărilor pe reţelele de socializare la adresa personalului şi instalaţiilor biroului. De asemenea, i-a avertizat pe agenţi să fie atenţi la împrejurimile lor şi la potenţialii protestatari.

Avertismentul nu a menţionat în mod specific percheziţia de săptămâna aceasta la Mar-a-Lago, dar a atribuit ameninţările online la ”relatările recente din mass-media privind activitatea de investigaţie a FBI”.