Încă o aeronavă a MApN va pleca vineri către Franța, pentru a transporta restul de pompieri salvatori

O a treia aeronavă va decola vineri din România și se va îndrepta spre Franţa, într-o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori care vor interveni în sprijinul autorităţilor franceze în lupta cu incendiile de vegetaţie, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește-ne peGoogle news
Încă o aeronavă a MApN va pleca vineri către Franța, pentru a transporta restul de pompieri salvatori
Foto: Guvernul României

Joi seara, la ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei Papa de Transport Aerian Strategic a decolat de la Baza 90 din Bucureşti cu destinaţia Franţa (zona Bordeaux), pentru misiunea de sprijin extern pe care România o oferă autorităţilor franceze.

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, decolează în această noapte de pe aeroportul din Timişoara, cu echipaj format din pompieri salvatori şi tehnică de intervenţie specifică aflată în dotare, informează DSU.

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele două aeronave încărcate cu tehnica de intervenţie şi personal aferent, vineri, un avion militar al MApN va transporta restul de personal format din pompieri salvatori.

Misiunea de sprijin a României în Franţa este compusă dintr-un modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.