Ce pensie primește fostul premier Adrian Năstase

Fostul premier al României, Adrian Năstase, se plânge că are o pensie foarte mică. Acesta a dat statul în judecată pentru recuperarea pensiei speciale.

Aug 8, 2022 - 18:55
Urmărește-ne peGoogle news
Ce pensie primește fostul premier Adrian Năstase
Foto: Adrian Năstase/ Facebook

Fostul șef al Guvernului, Adrian Năstase, un susținător al pensiilor speciale, spune că suma pe care o primește lunar este infimă.

Năstase a anunțat și suma pe care o încasează, motiv pentru care a dat statul în judecată. Fostul prim-ministru a spus că are o pensie lunară de aproximativ 5.000 de lei pe lună.

În România, pensia medie este în jur de 1.800 lei, sumă pe care circa 4,6 milioane de români o încasează lunar.

Ajuns la vârsta de 72 de ani, Adrian Năstase consideră că primește ”foarte puțin” de la statul român.

De asemenea, acesta a fost întrebat cât crede el că ar trebui să i se ofere, fostul premier a răspuns: ”Am primit ce trebuia. Aproape doi ani de închisoare”.

Fostul premier Adrian Năstase, care a fost condamnat pentru corupție, este un susținător al pensiilor speciale acordate unor categorii de privilegiați, precum miniștri, parlamentari sau înalți funcționari, potrivit Antena3.ro.

Tododată, acesta a punctat faptul că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale.

Fostul om politic a subliniat că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.

Sursa: Gândul.ro