Mii de oameni au rămas fără curent electric, după ce un tractorist a dărâmat un stâlp de înaltă tensiune, în Germania

Potrivit poliției, accidentul s-a petrecut pe 4 august, pe un câmp din Weilerswist, landul german Renania de Nord-Westfalia. La volan se afla un adolescent de 16 ani, iar cauza accidentului ar putea fi o problemă tehnică la direcția tractorului, relatează Bild.

Aug 7, 2022 - 10:00
Aug 7, 2022 - 10:02
Urmărește-ne peGoogle news
Mii de oameni au rămas fără curent electric, după ce un tractorist a dărâmat un stâlp de înaltă tensiune, în Germania
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

După ce linia de înaltă tensiune a fost pusă la pământ, patru districte au fost afectate de întreruperea de curent. O purtătoare de cuvânt a operatorului rețelei de distribuție Westnetz a declarat că 65.000 de oameni n-au mai avut electricitate, iar defecțiunea a fost remediată după patru ore.

Totuși, unele gospodării nu aveau curent nici duminică. Potrivit poliției Euskirchen, și rețeaua de telefonie mobilă a fost parțial afectată. 

Westnetz a explicat că, după restabilirea alimentării, în următoarele zile va fi ridicat un stâlp de electricitate temporar. Ulterior, urmează să fie construit un stâlp permanent pentru linia de 110.000 de volți.

Tânărul fermier și doi oameni care se aflau într-o mașină care a lovit stâlpul de electricitate picat la pământ au fost răniți, a notat poliția din Eiskirchen, într-un comunicat de presă.