Angajații din Penitenciare se vor alătura marți protestului polițiștilor, în fața Ministerului Finanțelor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, că se va alătura protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), care va avea loc marți, 9 august, începând cu ora 10:00, în fața Ministerului Finanțelor.

Aug 6, 2022 - 21:33
Urmărește-ne peGoogle news
Angajații din Penitenciare se vor alătura marți protestului polițiștilor, în fața Ministerului Finanțelor
Foto: SNPPC - FSANP/ imagine cu caracter ilustrativ

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susține că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite de instituțiile de forță ale României, spre bucuria infractorilor, care ușor, ușor acaparează instituțiile fundamentale ale statului.

Aceștia cer, printre altele, deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Mai mult, angajații din poliție si din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele românilor.

„Prețurile la principalele alimente au explodat, inflația a atins cote inimaginabile, facturile la energie electrică și la gaze naturale devin de la lună la lună imposibil de achitat. Majorarea taxelor și impozitelor, în contextul înghețării salariilor de către coaliția de guvernare, reprezintă un furt mascat din buzunarele românilor, activitate care a devenit, în ultimii ani, o tradiție pentru PSD, PNL și UDMR”, se mai arată în comunicat.