Bacul militar trimis de MApN la Galați, s-a stricat

Bacul militar dislocat temporar de Ministerul Apărării Naţionale s-a stricat, au anunţat reprezentanţii SC Navrom, potrivit Adevărul.ro. În prezent, traversarea Dunării se face cu un bac mic şi unul mare.

Aug 6, 2022 - 18:08
Urmărește-ne peGoogle news
Bacul militar trimis de MApN la Galați, s-a stricat
Foto: Captură Video MApN

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 de tone sau de 500 de persoane.

Din cauza defectării bacului militar, în momentul de faţă traversarea Dunării în punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu se face cu un bac mare şi un bac mic”, a anunţat operatorul privat Navrom Bac, cel care asigură transportul persoanelor şi autovehiculelor pe Dunăre, cu bacul, din judeţul Galaţi în judeţul Tulcea.

Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17:00. În aceeaşi zi, în jurul orei 19:00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute.

„Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopţii, au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei”, a transmis MApN.

Bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, în județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.