VIDEO - Premierul Nicolae Ciucă, la manifestările comemorative de la Mărăşeşti: Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică

Premierul Nicolae Ciucă a elogiat Armata Română din Primul Război Mondial la ceromonia prilejuită de împlinirea a 105 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti.

Aug 6, 2022 - 17:44
Urmărește-ne peGoogle news
VIDEO - Premierul Nicolae Ciucă, la manifestările comemorative de la Mărăşeşti: Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică
Foto: Guvernul României

La mausoleul din Mărăşeşti au loc sâmbătă manifestări comemorative prilejuite de împlinirea a 105 ani de la luptele sângeroase de la Mărăşeşti, din Primul Război Mondial.

La ceremonia organizată de autorităţile vrâncene a ajuns şi prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, dar şi Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale – Directorul Oficiului Informaţii Integrate, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Ceremonia de comemorare a început cu o slujbă de pomenire a eroilor apiu au au avut loc discursurile oficialilor.

„Mărăşeşti nu este doar expresia unui sacrificiu suprem în faţa unui destin care de multe ori a fost nedrept cu românii. Mărăşeşti exprimă o trăsătură naţională pe care nu trebuie să o uităm şi care trebuie să o cultivăm întru slaba eroilor neamului, cum scrie pe frontispiciul mausoleului…Războiul este cea mai mare tragedie prin care poate trece un popor. Nu departe de graniţele noastre un alt popor rezistă eroic în faţa unei agresiuni nejustificate, greu de înţeles,  şi cu consecinţe şi mai greu de evaluat. Odată declanşat acest război al Rusiei împotriva Ucrainei, a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii. Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social”, a spus în discursul său premierul Nicolae Ciucă.

Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori şi defilarea gărzii de onoare. De asemenea, 25 de cadre militare în rezervă au făcut o paradă a uniformelor Armatei României.