Militar trimis în judecată după ce și-a amenințat superiorii cu moartea

Un plutonier adjutant şef a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru încălcarea consemnului și ultraj, după ce a părăsit un post de pază și și-a amenințat superiorii cu moartea.

Aug 5, 2022 - 20:09
Urmărește-ne peGoogle news
Militar trimis în judecată după ce și-a amenințat superiorii cu moartea
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat militar având gradul de plutonier adjutant şef, ce activează în cadrul unei unități militare aparținând MAI din zona Moldovei, care a fost cercetat sub control judiciar pentru încălcarea consemnului ultraj.

Procurorii arată că în 16 iulie 2022 militarul a părăsit un post de pază din incinta inspectoratului de jandarmi unde îşi exercita atribuțiile de serviciu și a mers pe o bancă situată la circa 50 de metri, notează Antena3.

În momentul în care a fost supus unui control din partea superiorilor ce a vizat această primă faptă, a ameninţat membrii comisiei de control afirmând că "are pentru flecare câte o boabă".

Ulterior, a reiterat această amenințare cu moartea prin împușcare a membrilor comisiei faţă de un martor din lucrări care îşi desfășura activitatea într-un alt post de pază al unității”, se arată în comunicat.